top of page

Winterse sneeuwfoto’s met jouw product

We zijn aanbelandt in de laatste maand van het jaar: december. De maand waarin het draait om gezelligheid, feestelijkheid en natuurlijk de winter!


En iedere winter wens ik weer voor een dag (of twee) met sneeuw! Ik vind het zo ontzettend gezellig als het sneeuwt, maar dat niet alleen. Productfoto’s maken in de sneeuw is óók heel erg leuk! Alleen is de garantie op sneeuw in Nederland niet zo groot en als het dan sneeuwt, moet je ook nog eens het geluk hebben dat de sneeuw blijft liggen.


Maar gelukkig bestaat er een oplossing als je toch heel graag sneeuwfoto’s wilt maken van jouw producten. En dat is: nep-sneeuw! Je kunt het ook vinden onder kunstsneeuw, magic snow en poedersneeuw.


Deze nep-sneeuw wordt vaak gebruikt in feestelijke miniatuur Kerst dorpjes of je kunt het gebruiken op een tafelstuk gecombineerd met groen. Maar in deze blog laat ik je zien welke winterse sneeuwfoto’s met jouw producten je kunt maken met nep-sneeuw!


Aan de slag

Als je aan de slag gaat met nep-sneeuw raad ik je aan om voldoende in te slaan. Een klein laagje sneeuw voegt niet zoveel toe aan jouw productfoto. Geef de kijker het gevoel dat er een dikke laag sneeuw ligt en waar jouw product onder bedolven is voor het winterse effect.


Ik heb een aantal winterse sneeuwfoto’s gemaakt met verschillende producten. Ik heb een variatie aan composities en styling gebruikt om toch steeds een vernieuwend beeld te creëren. Lees verder om alle voorbeelden te zien en te lezen hoe ik de foto heb gecreëerd.


De eerste winterse sneeuwfoto die ik gecreëerd heb is wel een echte cliché foto, vind je niet? Het product, in dit geval de ketting, bedolven in de sneeuw. Maar ondanks dat het wellicht een cliché-foto is, straalt de foto wel echt winter uit.


Als je deze sneeuwfoto met jouw product gaat namaken, zorg dan voor een dikke laag sneeuw ten opzichte van het product. De sneeuw mag in overvloed worden gebruikt om het effect te benadrukken. Er mag daarnaast ook wat sneeuw over het product vallen, zolang het product maar wel goed zichtbaar is.De volgende foto kun je heel gemakkelijk zelf namaken met jouw product. Zorg voor een rustige achtergrond in een van jouw kleuren, zorg voor een dikke laag sneeuw op de ondergrond en plaats jouw product in de sneeuw.


Fotografeer het product recht van voren, net zoals ik heb gedaan met de kaars. Het product lijkt hierdoor groter (omdat het groter wordt gefotografeerd) én je bekijkt het product bijna vanuit de sneeuw. Dat is een vernieuwende blik. Want wanneer lig je nu met jouw gezicht in de sneeuw om een product te bekijken?Het kan zijn jouw product niet goed tegen (echte) sneeuw kan. Omdat het bijvoorbeeld niet nat mag worden. Een ander probleem kan zijn, is dat jouw product niet goed zichtbaar is in de sneeuw. Omdat het product transparant is of ook wit.


Een oplossing kan zijn om dan te werken met een extra laag in de foto. Gebruik een schoteltje, plank of een andere prop om het product uit de sneeuw te halen. Plaats deze extra prop in de sneeuw en strooi voor het winterse effect wat extra sneeuw op het schoteltje en voilà: toch een sneeuwfoto met jouw product!Daag jezelf eens uit met het stylen van een sneeuwfoto. Je kunt jouw product fotograferen in de sneeuw en klaar. Maar je kunt ook iets extra’s doen met de fotostyling. In deze productfoto heb ik er voor gekozen om een aantal verpakkingen van een product te stapelen.


Daarnaast heb ik de sneeuw over de verpakkingen laten dwarrelen zodat het lijkt alsof het net gesneeuwd heeft. En op deze manier betrek je de sneeuw door de gehele foto heen en wordt de foto een groter geheel.

Dat sneeuw nat is, hoef ik jou waarschijnlijk niet te vertellen. Door jouw product een beetje nat te maken met een plantenspuit, maak je de sneeuwfoto wat meer realistisch. Zorg dat je niet teveel water gebruikt, een klein beetje is al genoeg. Strooi wat sneeuw vlokjes over het product en maak daarmee de sneeuwfoto af.

En als laatste: de ultieme sneeuwfoto met een product. De producten in een dikke laag sneeuw én dwarrelende sneeuw vlokjes door het beeld heen! Winterse gaat het niet worden.


Als je deze sneeuwfoto met jouw product gaat namaken, werk dan met een statief. Zo kun je gemakkelijk het sneeuw strooien over het beeld. Daarnaast moet je werken met een hele snelle sluitertijd, zodat de sneeuw vlokjes ook daadwerkelijk vlokjes zijn. Een te lange sluitertijd maakt lange slierten van de vlokjes en dat is niet wat je wilt!


Dit waren een aantal voorbeelden van sneeuwfoto’s die jij kunt namaken met jouw product. Ik kijk enorm uit naar de winterse sneeuwfoto’s die jij gaat maken met jouw producten. Als je een van de voorbeelden hebt nagemaakt, tag mij dan (@emmelyschipper) op Instagram, dan kan ik de foto reposten!


In het kort

Nog even in het kort: het is dus goed om genoeg nep-sneeuw in te slaan, zodat je echt het gevoel van winter creëert in jouw sneeuwfoto’s. Daarnaast kun je dus variëren in fotostyling en composities door meerdere interessante foto’s te maken. Gebruik water als je de foto realistischer wil maken, maar kan jouw product juist niet tegen sneeuw, werk dan met een extra laag in de fotostyling. En wil je dwarrelende sneeuw door jouw productfoto? Gebruik een statief en een hele snelle sluitertijd!


Vond je dit een interessante blog en wil je graag meer leren over productfotografie? In mijn online basiscursus Fotografie voor Webshops neem ik je mee in alle basis technieken die jij moet kennen. Je gaat aan de slag met jouw camera, fotostyling en het nabewerken om vervolgens jouw unieke productfoto’s te maken en te delen op social media en in jouw webshop. Dat zijn productfoto’s waar jij trots op mag zijn! Meer lezen of een ticket kopen? Dat kan hier!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page