top of page

Welke productfoto’s heb jij nodig?

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021

De digitale beleving is allesbepalend als het gaat om jouw productfoto’s. Jouw productfoto’s zorgen ervoor dat jouw klant gaat shoppen. Of niet. Maar welke productfoto’s zorgen er voor dat jouw klant daadwerkelijk over gaat tot aankoop?


Welke foto’s heb je nodig?

Je hebt voor ieder product in ieder geval drie foto’s nodig: een hoofdfoto, een detailfoto en een formaat foto. De hoofdfoto is een foto met een egale achtergrond. Alle aandacht gaat naar het product. Een detailfoto gebruik je om aantrekkelijke details van het product uit te lichten. Details die het verschil maken. En het formaat foto zorgt ervoor dat de klant niet voor verrassingen komt te staan. Deze foto laat precies zien welk formaat het product heeft.Een voorbeeld van een lifestyle foto


Extra productfoto’s

Maar je hebt vaak nog meer ruimte voor productfoto’s. Dan kun je ervoor kiezen om deze productfoto’s te gebruiken:

→ Model foto: een productfoto waarop een model te zien is die het product draagt of gebruikt.

→ Lifestyle foto: het product bevindt zich op een locatie waar het hoort, zoals verzorgingsproducten in een badkamer.

→ Flatlay: een creatieve manier om jouw product te fotograferen.

→ Verpakking foto: laat het product in de verpakking zien op de foto, ook hiermee voorkom je verrassingen van jouw klant.

→ Variatie foto: is jouw product verkrijgbaar in meerdere kleuren of formaten? Maak dan een foto waarop al deze variaties zichtbaar zijn.


Gebruik zoveel mogelijk productfoto’s

Gebruik zoveel mogelijk foto’s in jouw webshop per product. Meer foto’s zorgen voor duidelijkheid bij de klant en daarmee verhoog je de kans dat die klant ook over gaat tot aankoop.


Vond je dit interessant? Ik heb een basiscursus ontwikkeld waarin jij de basis van productfotografie leert. Drie modules en een community zorgen voor kennis en inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Koop hier je ticket voor de basiscursus Fotografie voor Webshops!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page