top of page

VIDEO: Zeven fotostyling stappen voor productfotografie

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021

Fotostyling is een groot onderdeel binnen productfotografie. Dankzij fotostyling kun jij meer sfeer toevoegen, word jouw foto aantrekkelijker én vergroot je de kans dat jouw klant over gaat tot aankoop. In deze video geef ik je mijn zeven stappen van fotostyling.

De eerste stap is: kies je kleuren. Werk met kleuren die goed op elkaar aansluiten en goed bij jouw product passen.


Vervolgens ga je aan de slag met composities. Je hebt heel veel verschillende composities die je kunt gebruiken. Maar kijk eens naar een diagonale compositie, een driehoekscompositie of een centrale compositie.


Creëer verschillende lagen in de foto om de foto spannend te houden. Dit kun je doen door meerdere achtergronden te gebruiken.


Je kunt de lagen nog eens extra benadrukken door verschillende hoogtes in jouw productfoto te gebruiken. Die hoogtes kunnen groot of klein zijn. Denk aan een bos bloemen of alleen een schaaltje toevoegen.


Je gaat door deze lagen en hoogtes ook meer schaduwen in je foto’s zien en dat is de bedoeling! Hiermee benadruk je de diepte en hoogte in een foto en springt de foto uit het scherm.


Je kunt nu de props toevoegen. Zorg ervoor dat de props daadwerkelijk iets toevoegen en niet een storend object in de foto is. Dus let op het materiaal en de kleur van de prop.


En als laatste: houd rekening met de hoeveelheid props en producten. Wanneer je een oneven aantal gebruikt, vergroot je de kans dat de kijker de foto onthoudt. En dat is gunstig!


Dit waren de zeven stappen die ik doorloop wanneer ik aan de slag ga met fotostyling. Ik gebruik ze in flatlays maar ook op iedere andere productfoto die wel wat fotostyling kan gebruiken!


Wil je zelf aan de slag met het creëren van een stijlvolle flatlay met jouw product? In mijn masterclass Flatlay Fotostyling neem ik je mee in mijn proces van het creëren van een flatlay voor productfotografie. Klik hier voor meer informatie en tickets!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page