top of page

VIDEO: Werk met verschillende perspectieven in productfoto's

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021

Wanneer je producten gaat fotograferen, heb je te maken met perspectieven. Perspectief is een punt van waaruit iemand naar iets kijkt of waarneemt, in dit geval dus het product op de foto. Maar wist je dat je de foto een beetje kunt manipuleren om het product zo aantrekkelijk mogelijk te laten lijken? Ik leg het je uit in deze video!


Je hebt allerlei perspectieven zoals het kikvorsperspectief, vogelperspectief of op ooghoogte.


Wanneer je een klein product gaat fotograferen, laten we zeggen lippenstift, en je wilt deze groot laten lijken. Dan kun je het product vanaf een kikvorsperspectief fotograferen. Een beetje van onderaf dus. Op deze manier lijkt het product een stuk groter dan het in werkelijkheid is.


Maar dat kan ook andersom. Een groot product, zoals een stoel, fotograferen vanaf een vogelperspectief, zal de stoel een heel stuk kleiner laten lijken dan dat ‘ie daadwerkelijk is.


Om een zo goed mogelijk beeld te geven van het product, kun je er altijd voor kiezen om op ooghoogte te fotograferen. Zo lijkt het product niet veel groter of kleiner dan het daadwerkelijk is.


Wil je meer leren over de basis van productfotografie? Koop een ticket voor mijn basiscursus Fotografie voor Webshops en ga zelf aan de slag!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page