top of page

VIDEO: Waarom jij variatie in productfoto's nodig hebt

Bijgewerkt op: 7 sep. 2021

Jij verkoopt jouw producten via jouw webshop. En je wilt jouw klant de ideale digitale beleving geven. Alsof ze het product kunnen voelen en van dichtbij kunnen bekijken. Maar hoe doe je dat als je afhankelijk bent van jouw webshop? In deze video leg ik je uit hoe je de ideale beleving voor jouw klant kunt verbeteren.

Om te beginnen heb je een variatie aan productfoto’s nodig. En er zit een logica achter de foto’s die jij nodig hebt. De klant kan het product niet voelen of écht van dichtbij bekijken. Ze kunnen het product vanaf een scherm bekijken en vervolgens bepalen zij of ze het product kopen of niet. Wanneer jij weinig foto’s gebruikt, beperk jij de digitale beleving van jouw klant en is de kans dus klein dat de klant daadwerkelijk bij jou wil shoppen.


Welke foto’s heb je nodig?

Welke foto’s heb je dan nodig om de ideale digitale beleving aan jouw klant te geven? In ieder geval heb je een hoofdfoto nodig. Dat is de foto waarop alleen jouw product zichtbaar is. Geen sfeervolle productfoto, geen model in beeld. Alleen het product op een egale achtergrond. Het is de hoofdfoto want dat is de foto die jouw klant als eerste ziet.


Vervolgens heb je een detailfoto nodig. Het liefst meerdere detailfoto’s. Zodat jouw klant kan ervaren hoe het product er van dichtbij uitziet. Fotografeer de details die op de hoofdfoto niet direct goed, of helemaal niet zichtbaar zijn.


En als laatste, en dit is een essentiële foto die vaak vergeten wordt. Dus let goed op! Is een formaat foto. Een foto waarop te zien is hoe groot het product daadwerkelijk is. Uiteraard staat er in de productomschrijving welk formaat jouw product heeft. Maar als je het óók in beeld vastlegt, zullen de twijfels van jouw klant afnemen.


Meer is beter

Je bent uiteraard vrij om te bepalen hoeveel foto’s jij per product op jouw webshop hebt staan. Maar hoe meer foto’s, hoe beter de digitale beleving van jouw klant is! Ze kunnen het product in verschillende sfeervolle productfoto’s zien, ze kunnen de details bekijken en natuurlijk de hoofdfoto: waarop alles van het product duidelijk is.


Wil je aan de slag met het creëren van sfeervolle productfoto's? In mijn basiscursus Fotografie voor Webshops ga je hiermee aan de slag! Aan de hand van camera technieken, fotostyling en nabewerking creëer jij herkenbare productfoto's voor in jouw webshop en op jouw social media kanalen! Koop hier je ticket!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page