top of page

VIDEO: Macrofotografie in productfoto's?

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021

Macrofotografie maakt kleine dingen groot. Je ziet macrofotografie veelal in natuur-foto’s. Foto’s van bijvoorbeeld insecten worden uitvergroot en daardoor kun jij alle details van zo’n beestje zien. Het levert vaak interessante beelden op. Maar is macrofotografie ook iets voor productfoto’s? Ik vertel het je in deze video!


Officieel spreek je pas van macrofotografie als het onderwerp op ware grootte wordt afgebeeld. Anders spreek je van een close-up foto. Maar voor het gemak heb ik het in deze video over macrofoto’s.


Macrofoto’s kunnen heel interessant zijn voor jouw webshop. Je schiet namelijk foto’s van kleine dingen, zoals details van een sieraad of de textuur van een verzorgingsproduct, en deze worden zodanig vergroot dat je deze details super goed kunt bekijken.


Je kunt dus met macrofoto’s jouw klant de optie geven om iets van heel dichtbij te bekijken, zonder dat ze het product daadwerkelijk in hun handen hebben. Dit soort details, zoals van een sieraad of de textuur van een verzorgingsproduct, kunnen het verschil maken als het gaat om aankopen doen.


Maar hoe schiet je macrofoto’s? Je hebt een aantal opties. Je kunt er voor kiezen om een lens daarvoor aan te schaffen. Bijvoorbeeld de 100mm lens. Of je gebruikt een voorzetlens of een tussenring. Dat zijn tools die je kunt gebruiken in combinatie met jouw huidige lens, om het effect van een macro-lens na te bootsen.


Je hebt voor macrofotografie wel een statief nodig. Je wilt natuurlijk de foto helemaal scherp is en daarom mag de camera niet bewegen als je een foto maakt.


Wil je meer leren over productfotografie? Welke productfoto's je nodig hebt, hoe jouw camera werkt en hoe je een eigen sausje over jouw foto's kunt strooien door middel van styling en nabewerking? Kijk dan eens naar de basiscursus Fotografie voor Webshops!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page