top of page

VIDEO: Hoe formatteer je een SD kaart voor productfotografie?

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021

In een paar video’s terug, vertelde ik je wat het effect is van het niet formatteren van jouw SD kaart. Dat er een mogelijkheid bestaat dat al jouw foto’s en video’s verloren gaan. In deze video leg ik je uit hoe je een SD kaartje formatteert.


In de vorige video vertelde ik de consequenties van het niet formatteren: je kunt al je bestanden kwijtraken omdat het kaartje te vol raakt met overbodige informatie. Als je die video nog eens wil bekijken, je vindt de link onder deze video.


Maar hoe formatteer je precies zo’n kaartje? Je formatteert een SD kaartje op jouw camera. Zorg er voor dat je alle bestanden op jouw computer hebt gezet en dan ben je klaar voor formatteren. Stop je SD kaartje in de camera. Ga naar de knop menu. En bij de meeste camera’s vind je de mogelijkheid van het formatteren onder het gereedschap icoontje. Bij Canon vind je het onder XXXX. Vervolgens ga je naar SD kaart formatteren. Je ziet hoe vol jouw kaartje is. Vervolgens geef je akkoord en nogmaals akkoord zodat je camera zeker is dat ‘ie letterlijk alles mag verwijderen.


De meeste camera’s zijn super snel in het formatteren, dus je kunt daarna direct aan de slag met nieuwe productfoto’s maken.


Zorg er voor dat je iedere maand wel een keer jouw SD kaartje formatteert. Op deze manier houd je jouw SD kaart zo leeg mogelijk. De kans op een corrupt kaartje is daarmee een heel stuk kleiner en het kaartje blijft lekker snel werken.


Wil je zelf aan de slag met productfotografie? In mijn basiscursus Fotografie voor Webshops neem ik je mee in de basis van productfotografie. In combinatie met de community word je geïnformeerd en geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan! Koop je ticket hier!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page