top of page

VIDEO: De belichtingsdriehoek in productfotografie

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021

ISO, diafragma, sluitertijd: woorden die je misschien wel eens gehoord hebt, maar niet precies weet wat het betekent. Of wat het doet. Deze drie elementen vormen samen de belichtingsdriehoek en daar ga ik je in deze video meer over vertellen.


De belichtingsdriehoek regelt het licht in jouw productfoto. En zoals ik al aangaf, bestaat deze uit de ISO, diafragma en sluitertijd. Je kunt ieder element apart instellen, maar deze hebben ook invloed op elkaar! Dus kies je er voor om de ISO aan te passen, dan is de kans groot dat je ook een van de andere elementen moet aanpassen.


Over de ISO gesproken, deze regelt de lichtgevoeligheid van de sensor. Die bepaalt dus precies hoe gevoelig de sensor is voor licht.


Het diafragma is de opening van je lens en bepaald hoeveel licht er op je sensor valt. Dit doet ‘ie door de lens opening groter of kleiner te maken.


En als laatste, de sluitertijd is de tijd die jouw camera nodig heeft om de foto te maken. Dat kan variëren van een honderdste van een seconden tot misschien wel 30 seconden lang.


Deze drie elementen bepalen dus samen hoeveel licht er op jouw foto komt - door de gevoeligheid, de opening van de lens en de tijd die jouw camera nodig heeft.


Wil je hier meer over leren? Hoe je deze elementen goed instelt en aan kunt passen tijdens het fotograferen? Dan is mijn basiscursus Fotografie voor Webshops echt iets voor jou! Voor 99 euro leer ik je alle technieken van jouw camera. Maar ook fotostyling en nabewerking komen aan bod. Zo kun je met de basis van productfotografie, zelf aantrekkelijke productfoto’s maken!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page