top of page

Van inspiratie tot productfoto

Bijgewerkt op: 7 sep. 2021

Inspiratie omzetten naar daadwerkelijke productfoto's is iets waar je bewust mee bezig moet gaan. Er is tegenwoordig zoveel inspiratie om je heen dat het soms wat moeilijk is om deze te verwerken tot inspirerende beelden voor jouw social media. Ik geef je graag een aantal tips om dit wel voor elkaar te krijgen in productfotografie!


De eerste en beste tip die ik je kan geven: maak de inspiratie concreet. Je bladert door een tijdschrift en vindt een inspirerend beeld, scheur deze uit omcirkel het deel wat je precies zo inspirerend vindt. Eventueel schrijf je erbij hoe jij deze inspiratie wilt gebruiken in jouw beelden. Dit kun je natuurlijk ook digitaal doen: screenshot het beeld en typ vervolgens de inspiratie in een paar woorden uit in het beeld.


Voorbeelden om concreet inspiratie mee te nemen in mijn foto’s:

Foto 1: Spelen met licht en schaduw

Foto 2: Vaker werken met een diagonale compositie

Foto 3: Plaats een prop, in dit geval kop en schotel, op de voorgrond


Een andere tip: maak (digitale) inspiratieborden. Dit kan natuurlijk op Pinterest, maar ook op Instagram (door beelden op te slaan). Of je maakt een inspiratiebord met beelden uit tijdschriften en foto’s en hang deze op!


En even doorgaand over de inspiratieborden: verdeel deze in onderwerpen die voor jou van belang zijn. Je kunt bijvoorbeeld een bord maken met de titel ‘achtergronden’, hier in stop je beelden waarvan jij vindt dat ze een inspirerende achtergrond hebben. En ander bord kan zijn ‘props’, waarin je - je raadt het niet - beelden stopt waarop props zijn gebruikt die jij ook zou willen gebruiken. Ik raad je ook aan om een bord te maken met ‘styling’, hier in stop je alle beelden waarvan jij de composite goed vindt en deze vervolgens op jouw manier na kunt maken.


Wil jij deze inspiratie daadwerkelijk gebruiken in sfeervolle productfoto's die jij hebt gemaakt? In mijn basiscursus Fotografie voor Webshops duiken we in de tweede module in alle kennis over fotostyling. Je ontwikkelt een eigen fotografie stijl die herkent gaat worden door jouw klanten. Waardoor jij weer de kans vergroot dat jouw product verkocht gaat worden. Zin om aan de slag te gaan? Koop hier je ticket voor de basiscursus Fotografie voor Webshops!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page