• Emmely

Drie tips voor een aantrekkelijke Instagram feed

Een aantrekkelijke Instagram feed, dat willen we allemaal wel. Toch? Het is jouw digitale visitekaartje waarop potentiële volgers bepalen of ze jou gaan volgen en eventueel bij jou gaan shoppen. Ik geef je graag drie tips voor een aantrekkelijke Instagram feed!


De eerste tip is: plan je content in. Dit kan bij verschillende apps en programma’s, zoals Later, Planoly (mijn favoriet) of Creator Studio. Want het voordeel van jouw content inplannen, is dat je een overzicht hebt hoe jouw feed er uit gaat zien. Je kunt gemakkelijk nog foto’s verschuiven totdat je zelf tevreden bent over jouw toekomstige feed.


Maar een feed inplannen met foto’s die niet bij elkaar passen, is ook lastig. Zorg ervoor dat je al jouw productfoto’s nabewerkt met één (zelfgemaakt) filter. Hiermee creëer je steeds dezelfde sfeer op de foto en een eenheid in jouw feed. Je kunt een filter kopen of er zelf eentje maken in bijvoorbeeld Lightroom.


En als laatste: zorg voor afwisseling in jouw productfoto’s. Wissel tussen detailfoto’s, flatlays en sfeerfoto’s. Maar misschien ook foto’s met een model en foto’s waarop jouw product gebruikt wordt. Door deze afwisseling toe te passen, creëer jij meer spanning in jouw feed én zullen potentiële volgers langer blijven hangen om jouw feed te bekijken. En mogelijk jouw product te kopen!


Maar onthoud goed: een Instagram feed hoeft niet perfect! Het is vooral belangrijk dat direct zichtbaar is wat jouw doel is met het account. Wil je jouw product verkopen? Zorg er dan voor dat voornamelijk jouw product zichtbaar is. En het liefst ook hier en daar een foto van jezelf, we willen allemaal weten wie die prachtige producten maakt of uitzoekt!

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
kvk 71428410
btw NL002333169B15
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Ik kan jou helpen met sfeervolle productfotografie! Ik leer je vanaf de basis alles wat je moet weten om prachtige foto’s te maken. Liever foto's maken uitbesteden?  Ik maak met liefde sfeervolle foto’s voor jou zodat jij jouw waardevolle tijd kunt stoppen in jouw webshop! 

 

Frankrijk is mijn grootste inspiratiebron, ik drink het liefst koffie verkeerd met havermelk en moodboards maken is mijn hobby!  

Copyright © Emmely Schipper 2018 - 2021 • All rights reserved  • Foto's Emmely door Iep Bergsma