Zoeken
  • Emmely

Dagboek van een soon-to-be-ondernemerOmdat het ondernemerschap nogal overweldigend kan zijn, besloot ik een dagboek bij te houden. Over het proces naar het ondernemerschap toe. Hierbij deel ik een stukje van mijn dagboek.

08/02/2018 09:15

Het idee is er. Nu de uitwerking.

Vanaf vandaag wil ik alle stappen als “nog-geen-ondernemer” vastleggen. Voorafgaand aan vandaag is er al veel gebeurd. En misschien vertel ik deze ook nog met terug werkende kracht. Maar voor nu hou ik het op deze manier bij.

Ik heb vandaag aangegeven op Instagram dat ik mijn stappen als “nog-geen-ondernemer” nu ook daar zal delen. Dood eng moet ik je zeggen. Omdat ik, naar mijn idee, geen verstand heb van een onderneming op starten. Dat is logisch, als je nog geen ondernemer bent. En dan vraag ik mijzelf af “wie ben ik om dit proces te delen?”. Maar ik vind het een interessant proces, niet alleen bij mijzelf maar ook bij anderen, en ik hoop anderen hiermee te kunnen inspireren om hetzelfde te doen. Of om ook een onderneming te starten. Of gewoon om te doen wat zij leuk vinden.


10:41

Nu ik mijn verhaal ga delen, wil ik dit ook aankondigen in mijn instagram-bio. Maar ik ben er nog niet helemaal uit welke zin ik hiervoor wil gebruiken:

  • deelt haar verhaal over een ondernemer/ing in wording

  • deelt het proces over het worden van een ondernemer

  • neemt je mee in haar proces over het worden van een ondernemer

Of woorden:

  • ondernemer in wording

  • soon to be entrepreneur

  • building her empire (beetje too much vind je niet? haha)


10/02/2018 00:11

Ik typ dit veel later dan dat ik zou willen. Maar beter laat dan nooit toch?

Vandaag weer een brainstorm/koffiedate/meeting/whatever-you-name-it met Sanne gehad in Turf. En wat was het weer fijn! Ik ben zo blij dat ik Sanne heb als vriendin en business buddy en hoe we het ook mogen noemen (Ik moet dingen echt een naam gaan geven, dit wordt niks anders). Zij relativeert mij enorm in dit gehele proces. Ze laat me nadenken wat mijn stappen NU moeten zijn en niet pas straks. Ik moet NU aan de slag en niet blijven dromen en ideeën opschrijven.


Tijdens deze brainstorm kwam ook duidelijk naar voren dat ik niet alles digitaal wil, maar juist iets tastbaars aan mensen wil geven. Drukwerk vind ik zo mooi, mits het mooi is vormgegeven natuurlijk. Nu is het belangrijk dat ik een midden weg ga vinden tussen digitaal en non-digitaal. Het idee van een online programma over fotografie trekt mij nog steeds, maar twijfels blijven. Ik stel mijzelf continu de vraag “heb ik wel genoeg kennis om daar een programma over te schrijven?”. Deze gedachten speelt voornamelijk omdat er zo ontzettend veel goede fotografen zijn, en dan kom ik nog eens aankakken. Daarnaast speelt het idee van een printshop ook nog steeds. Ik moet keuzes gaan maken, en laat ik daar nou rete-slecht in zijn.


Oh en even een leuk ding, mijn instagram-bio is veranderd! Ik liep zelf vast op de woorden en Sanne in eerste instantie ook. Maar dit bestand, dit dagboek, heet “dagboek van een soon-to-be-entrepreneur”. En toen zei Sanne “waarom doe je dat niet? dat dekt toch perfect de lading?”. Dus nu ben ik: emmely - visual creative, dagboek van een soon-to-be-entrepreneur. I LIKE IT.


Dit was het voor deze keer, de volgende keer deel ik meer van mijn dagboek!


Liefs

0 keer bekeken
kvk 71428410
btw NL002333169B15
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • YouTube - White Circle

Ik kan jou helpen met sfeervolle productfotografie! Ik leer je vanaf de basis alles wat je moet weten om prachtige foto’s te maken. Liever foto's maken uitbesteden?  Ik maak met liefde sfeervolle foto’s voor jou zodat jij jouw waardevolle tijd kunt stoppen in jouw webshop! 

 

Frankrijk is mijn grootste inspiratiebron, ik drink het liefst koffie verkeerd met havermelk en moodboards maken is mijn hobby!  

Maandelijks deel ik waardevolle productfotografie tips aangevuld met inspirerende beelden. Schrijf je in!

Copyright © Emmely Schipper 2018 - 2020 • All rights reserved