top of page

5 x Feestelijke fotografie achtergronden voor productfotografie

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat jij aan de slag gaat met feestelijke productfoto’s, leuk! Het zijn mijn favoriete productfoto’s om te maken. Je kunt de feestdagen op allerlei manieren implementeren in jouw productfoto’s, denk aan: feestelijke props, een feestelijk verhaal vertellen of met feestelijke achtergronden! En dat laatste, daar geef ik je in deze blog graag meer inspiratie voor.


Werken met feestelijke achtergronden zorgt er voor dat je op een vrij simpele manier de feestdagen in je foto’s kunt verwerken. Je kunt dezelfde manier van stylen gebruiken, zoals je altijd al deed. Maar de feestelijke achtergrond veranderd de sfeer van jouw productfoto direct. Ik geef je graag een aantal voorbeelden van feestelijke achtergronden voor jouw productfoto’s!


It’s the season to sparkle!


Glinsterende stof

Als je denkt aan de feestdagen, dan denk je aan alles dat glinstert en glanst. Een glinsterende (of glanzende) stof is een goede optie om de feestdagen te betrekken in jouw productfoto. Kies een stof met een subtiele glitter of pak uit en kies een stof met een grove, opvallende glitter. Hoe groter en opvallender de glitter, hoe meer deze zal opvallen in de productfoto.


Je kunt ook ervoor kiezen om een glanzende stof te gebruiken zoals een satijnen stof. Deze stof straalt voornamelijk luxe uit maar wel in een passende kleur! Liever iets minder opvallend maar wel feestelijk en warm? Dan is een fluwelen stof iets voor jou als fotografie achtergrond!Inpakpapier

Je pakt jouw bestellingen tijdens de feestdagen extra mooi in, wat betekent dat je mooi inpakpapier in huis hebt. Die ook nog eens goed past bij jouw branding qua kleuren. Maar heb je al eens inpakpapier gebruikt als fotografie achtergrond? Je kunt de rol inpakpapier uitrollen en als achtergrond gebruiken. Of pak een aantal cadeautjes in met hetzelfde inpakpapier en gebruik deze cadeautjes als achtergrond. Rol het inpakpapier uit en fotograferen maar!


Vind je het inpakpapier te opvallend omdat het bijvoorbeeld een print heeft? Kies er dan voor om in de foto te werken met laagjes. Gebruik het inpakpapier als volledige ondergrond en werk met egale props zoals een schoteltje. Of kies er voor om met een egale ondergrond te werken en speel met een variatie aan cadeautjes in de foto.


Of heb je vloeipapier met een feestelijke glitter? Deze werkt natuurlijk ook als een goede feestelijke fotografie achtergrond!
Creëer je eigen feestelijke achtergrond

Het kan soms lastig zijn om jouw perfecte fotografie achtergrond te vinden. Als dat bij jou het geval is, is het een goed idee om deze zelf te maken! En geloof mij, dat is makkelijker dan je denkt. Je hebt vast een favoriete stof die je graag gebruikt als fotografie achtergrond. Ander materiaal is ook een mogelijkheid. Als je daar eens feestelijke glitters en confetti over strooit (in zilver, goud of koper) en je bent klaar! Jouw eigen feestelijke fotografie achtergrond, passend bij jouw branding.
Werk met feestlichtjes

Een warme sfeer toevoegen aan jouw productfoto’s door middel van subtiele feestlichtjes. Het kan! Lichtjes zijn lastig om te fotograferen, zeker omdat je de instellingen van je camera daar op moet instellen en vervolgens het licht in de nabewerking nog moet aanpassen. Maar, het kan een stuk makkelijker! Verstop de feestlichtjes onder een lichte stof en zet de lichtjes vervolgens aan. Het licht wordt een stuk zachter, omdat de stof het directe licht doorbreekt. Maar de lichtjes zijn wel nog goed zichtbaar en dus een goede optie voor een feestelijke fotografie achtergrond.
Kerstballen als fotografie achtergrond

Wil je helemaal uitpakken met feestelijke productfoto’s? Misschien zelfs een beetje over the top gaan? Creëer dan eens een fotografie achtergrond met alleen maar kerstballen! Verzamel meer dan genoeg kerstballen in twee á drie tinten die goed bij het product passen die jij daarop gaat fotograferen. Je kunt kiezen om allemaal gewone, ronde kerstballen te gebruiken. Of je kunt kiezen voor een variatie in materialen en vormen. Vervolgens leg je jouw product op de kerstballen en fotograferen maar!


Tip: leg al deze kerstballen op een dienblad, zodat ze niet weg kunnen rollen!


Dit zijn mijn favoriete feestelijke fotografie achtergronden die ik ook zelf graag gebruik. Een glinsterende stof of inpakpapier zorgt voor een snelle manier om de feestelijkheid in jouw foto te betrekken. Maar de uitdaging met feestlichtjes of de kerstballen, zorgt weer voor een meer uitdagender beeld waar je wat langer bij stil zal staan. En het is even oefenen, maar wanneer je de feestlichtjes goed kunt fotograferen, zal die productfoto ook niet meer te missen zijn!


Meer mogelijkheden

Maar naast deze opties, is er natuurlijk nog veel meer mogelijk als feestelijke achtergrond. Denk aan: warme en donkere kleuren gebruiken, een spiegel, heel veel groen of (nep) sneeuw! Niets is te gek!


Of ga aan de slag met het bokeh effect om een feestelijke productfoto te creëren. Vage lichtjes zorgen ervoor dat alle focus ligt op het product, maar toch draait het om feestelijkheid. Lees in deze blog hoe je het bokeh effect creëert.


Uitpakken maar!

De feestdagen staan bekend om het uitpakken, dus pas dat ook toe in jouw productfoto’s! Niets is te gek en jouw klanten vinden het heel erg leuk om te zien hoe jij inspeelt op de feestdagen onder andere door middel van fotografie achtergronden. Neem jouw klanten ook mee achter de schermen tijdens het creëren van deze productfoto’s en laat hen meebeslissen over welke feestelijke achtergrond het beste past bij jouw product!


Heb je feestelijke productfoto’s gemaakt aan de hand van deze blog? Of heb je zelf een andere feestelijke fotografie achtergrond gemaakt of gebruikt? Tag mij in de foto op Instagram! Dat vind ik leuk om te zien en wellicht inspireer je mij!


Zin gekregen om jouw productfoto’s naar een volgend niveau te tillen voordat je aan de slag gaat met feestelijke productfoto’s? In mijn online cursus Fotografie voor Webshops kun je in je eigen tempo de basis van productfotografie leren. Ontdek hoe jouw camera werkt, creëer je eigen fotostyling en maak de foto af met jouw unieke nabewerking. Zeker geschikt voor de feestdagen! Klik hier voor meer informatie!


webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page