top of page

10 x Feestelijke productfoto’s

Ben jij al klaar voor de feestdagen? Ben je al begonnen met het creëren van feestelijke productfoto’s? Of ben je op deze blog terechtgekomen omdat je wel wat frisse inspiratie kunt gebruiken? Want dan ben je aan het juiste adres!


De feestdagen zijn mijn favoriete moment van het jaar. Ik brand de hele dag door kaarsjes, de kerstliedjes klinken al uit mijn boxen en alles voelt een stuk knusser en warmer aan. Heerlijk! Ik vind het dus ook fantastisch om productfoto’s te maken voor de feestdagen, omdat ik precies die sfeer in beeld wil vangen. Maar daarnaast pak ik ook graag uit met glitters, kerstballen en andere feestelijke versieringen.


In deze blog laat ik je 10 keer een feestelijke productfoto zien, die jij kunt namaken met jouw producten en props. Gebruik vooral je eigen props in jouw kleuren zodat de sfeer van de feestelijke productfoto’s goed passen bij jouw huidige niet-feestelijke productfoto’s. Want het is belangrijk dat je altijd dezelfde kleuren gebruikt, zo creëer je herkenbaarheid in jouw productfoto’s!


Goed, ben je klaar om aan de slag te gaan met feestelijke productfoto’s? Hier is mijn inspiratie voor jou!Feestelijk pakket

We beginnen direct met mijn favoriete feestelijke productfoto: het feestelijke pakket. Dit is een productfoto die jij heel goed na kunt maken, want jij verstuurt jouw producten als een pakket! Zorg er voor dat de inhoud van het pakket zo aantrekkelijk mogelijk op de foto staat: producten goed zichtbaar en leesbaar (indien nodig) en de producten mogen uit steken. De foto is echt ter impressie van het pakket, maar niet de werkelijkheid! En maak de foto af met feestelijke styling zoals vloeipapier, glitters en (mini) kerstballen.Met (champagne) glazen

Voor het kerstdiner, en wellicht ook het ontbijt, heb je een mooi servies bij elkaar verzameld. Want bij de feestdagen hoort een glaasje champagne, al is het maar voor de sier! Maar had je al eens bedacht dat zo’n champagne glas, of een ander mooi glas, heel goed kan werken als productfotografie prop? Je kunt het glas vullen (eventueel met champagne) of juist leeg laten. Voor welke optie je ook kiest, het glas straalt feestdagen uit!
Strik erom

Strik eromheen en het is een cadeau! Je wilt jouw producten het liefst als cadeautjes fotograferen. Maar als je het product inpakt, is er niets meer van zichtbaar (op de vorm na). Een goede optie is om een strik om het product heen te knopen. Je ziet direct dat het product bedoelt is om als cadeautje te geven. Happy giving!Een productfoto met bokeh

Lichtjes die branden op de achtergrond terwijl jij lekker aan het werk bent in jouw webshop. Dat knusse gevoel kun je goed vangen door middel van een productfoto met bokeh. Bokeh geeft een productfoto een wazige achtergrond met bijvoorbeeld lichtjes. Wanneer je jouw product plaatst in zo’n foto, straal je direct dat knusse gevoel uit met lichtjes op de achtergrond.


In deze blog leg ik uit hoe je zo’n productfoto met bokeh maakt.Een feestelijke flatlay

Flatlays werken het hele jaar door. Daarnaast kun je een flatlay heel gemakkelijk een thema geven. En het thema van deze flatlay is natuurlijk: de feestdagen. Je kunt variëren in props die jij vindt passen bij de feestdagen. Zoals kerstballen, slingers, lichtjes, glitters en confetti, cadeautjes, etc. Als je aan de slag gaat met een flatlay, raad ik je wel aan om er voor te zorgen dat alle verschillende props, goed bij elkaar passen. Dit doe je door maar een paar kleuren te gebruiken die goed bij elkaar passen. Voor een feestelijke flatlay is bijvoorbeeld goud een goede optie qua kleur!

Creëer een blikvanger

Soms moet je even buiten je comfortzone stappen om een indrukwekkende, feestelijke productfoto te creëren. Een echte blikvanger kun je wel zeggen. In deze foto heb ik het product 'verstopt' tussen de papieren kerstballen. Het product is duidelijk zichtbaar, maar dat zorgt er wel voor dat je twee keer naar de foto kijkt. En dat is precies wat je wilt, als je het product op de foto verkoopt!
Omringd door cadeaus

Kerstavond is aangebroken en onder de kerstboom ligt jouw product, omringd door cadeaus. Een mini-feestelijk verhaal, vastgelegd in een productfoto. Pak lege doosjes in: in verschillende formaten en met een variatie aan inpakpapier. En combineer deze kleine cadeautjes met jouw product om jouw klant aan te spreken om te gaan shoppen in jouw webshop!
Met een feestelijk kader

Met een feestelijk kader zorg je voor een passende omlijsting van jouw product. Kerstballen, slingers, glitters en cadeautjes zorgen voor een feestelijke uitstraling. Maar omdat het een kader is, gaat alle aandacht naar jouw product. Een win-win situatie!
In de vorm van een kerstboom

Deze productfoto deelde ik vorig jaar tijdens kerst op Instagram en dat is mijn meest geliefde feestelijke productfoto door mijn volgers! Hij werd massaal opgeslagen en gedeeld en ik snap wel waarom. Het is zo’n simpele productfoto maar het straalt 100% kerst uit. Ik heb geen props gebruikt in deze productfoto waardoor het heel duidelijk is waar deze foto om draait. Maar als jij deze productfoto ook gaat maken, ben je natuurlijk vrij om wel props toe te voegen!Tussen de (papieren) kerstballen

Kerstballen alleen maar voor in de kerstboom? Echt niet! Kerstballen scoren erg goed in feestelijke productfoto’s. Passende de glimmende kerstballen niet goed bij de stijl die jij uit wilt stralen? Papieren kerstballen zijn dan een goede vervanger. Deze zien er evengoed feestelijk uit, maar ze glimmen een stuk minder!


Heb je geen kerstballen die qua kleur goed bij jouw product passen? Kijk eens bij de kringloop! Daar hebben ze vaak heel veel kerst attributen voor een prikkie!


Ik hoop dat ik je met deze 10 feestelijke productfoto’s heb kunnen inspireren om aan de slag te gaan! Haal de kerstversiering van zolder of pluk een aantal kerstballen uit de boom en creëer jouw feestelijke productfoto’s.


Je kunt deze feestelijke productfoto’s inzetten op zowel social media als in je webshop! Op deze manier kun je voor een korte periode toch jouw webshop omtoveren tot een feestelijke winkel.


Zin gekregen om jouw productfoto’s naar een volgend niveau te tillen voordat je aan de slag gaat met feestelijke productfoto’s? In mijn online cursus Fotografie voor Webshops kun je in je eigen tempo de basis van productfotografie leren. Ontdek hoe jouw camera werkt, creëer je eigen fotostyling en maak de foto af met jouw unieke nabewerking. Zeker geschikt voor de feestdagen! Klik hier voor meer informatie!

webshop (1).png

Ik ben Emmely, fotograaf voor webshops. Sinds 2018 werk ik als freelance productfotograaf en nu is het tijd om mijn kennis weer door te geven aan jou! 

CATEGORIEËN 

In vijf stappen

betere productfoto's

A4 Content Emmely (15).png
bottom of page